Gorelo pri hišah, v hiši in v gozdu

26. 02. 2020 07:45

rp_112logo.jpgVčeraj je ob 8.35 v naselju Šentvid pri Planini, občina Šentjur, med potjo na Bohor pohodnika obšla slabost. Reševalci NMP Šentjur in Celje ter gasilci PGD Planina pri Sevnici so osebi nudili prvo pomoč in prenesli do reševalnega vozila.

Ob 11.47 je na Savinjski cesti na Bregu pri Polzeli, občina Polzela, v neposredni bližini stanovanjskih hiš zagorela suha trava in grmičevje. Gasilci PGD Polzela, Ločica ob Savinji in Andraž nad Polzelo so požar pogasili, zaradi preprečitve širjenja požara delno odkrili en stanovanjski objekt in iz enega objekta zaradi dima evakuirali osebo ter objekt prezračili.

Ob 14.32 so v Šmartnem ob Paki gasilci PGD Šmartno ob Paki pogasili nenadzorovana kurišča ob gozdu.

Ob 14.53 je v Dobravi, občina Radeče, zagorela trava in podrast na površini približno okoli 250 kvadratnih metrov. Posredovali so gasilci PGD Radeče in Jagnjenica, ki so požar omejili in pogasili.

Danes je ob 2.54 zagorelo v stanovanjski hiši v naselju Nova Štifta, občina Gornji Grad. Gasilci PGD Gornji Grad, Nova Štifta in Bočna so požar pogasili in pregledali prostor s termo kamero. Reševalci RP Mozirje so občana, ki se je nadihal dima oskrbeli. Obveščene so bile pristojne službe.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 1,286 seconds.