Gorelo v bloku na Hudinji (dopolnjeno)

12. 08. 2019 16:44

Ob 13.48 je na Opekarniški cesti v Celju zagorelo v sobi stanovanja v tretjem nadstropju večstanovanjskega objekta, ogenj pa se je razširil še na hodnik in kuhinjo.

Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Celje Gaberje, ki so zavarovali kraj dogodka, vstopili v objekt, ogenj omejili in pogasili, iz objekta na varno umaknili 6 stanovalcev in 2 psa ter vse prostore prezračili in pregledali. Stanovalce so pregledali reševalci NMP Celje, vendar nihče ni utrpel poškodb.

Dodano naknadno (PU Celje)

Stanovanje v tretjem nadstropju stanovanjskega bloka, kjer je zagorelo, je v celoti uničeno, ogenj je poškodoval še zgornje stanovanje in stopnišče. Ogenj je povzročil za dobrih 40.000 € matreialne škode. Zaradi vdihavanja ogljikovega monoksida se je poškodovalo 15 ljudi. Tri otroke in eno odraslo osebo, ki je bila v času požara v stanovanju, kjer je zagorelo, so odpeljali v celjsko bolnišnico, kjer so ostali na opazovanju. Do požara je prišlo zaradi svečk, ki so jih imeli lastniki prižgane v stanovanju. Preiskava poteka v smeri suma storitve kaznivega dejanja Povzročitev splošne nevarnosti.

*foto: Boštjan Zimšek

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
147 queries in 1,015 seconds.