Gorelo v Razvojnem centru; na Šmarskem hitra intervencija rešila domačijo

16. 01. 2017 15:33

V zadnjem dnevu sta bila najbolj odmevna požara v celjskem Razvojnem centru, še včeraj pa so člani treh gasilskih društev posredovali v Babni Gori na Šmarskem.

Ob 7.39 se je na Kraigherjevi ulici v Celju, osebi zaklenilo vozilo, v katerem je bil otrok. Posredovali so gasilci PGE Celje. S tehničnim posegom so odprli vrata vozila in nepoškodovanega otroka predali staršem.

Ob 9.12 je na Ulici XIV. divizije v Celju zagorelo v 3. nadstropju večstanovanjskega objekta Razvojni center. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Celje–Gaberje, ki so pogasili požar, ohladili stene, odstranili goreče predmete in prostore prezračili ter jih pregledali s termo kamero. Na kraju so reševalci NMP Celje osebi zaradi vdihovanja dima oskrbeli in jih prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Celje.

Včeraj je ob 12.34 v Babni Gori v občini Šmarje pri Jelšah zagorela lesena obloga ob dimniku počitniškega objekta. Gasilci PGD Sveti Štefan, Loka pri Žusmu in Šmarje pri Jelšah so oblogo pogasili, odstranili del lesenega opaža in izolacije ter pregledali prostore.

O samem dogodku je na svojem Facebook profilu poročala Mateja Pantner:

O, čem premišljujem…?? Ljudje, dajte pregledati dimnike, če so izpravni!! Namreč, danes smo imeli srečo v nesreči … lahko bi ostali brez hiške, ki jo je gradil moj stari oče in živel in umrl v svoji lastni hiški s svojo ženo, oziroma mojo staro mamo … Oba sta sicer že pokojna nekaj let … pa vendar … ta hiška nima samo zgodovinske vrednosti, so spomini in na mojo mladost in moje prednike … in bi mi bilo zelo žal, če bi danes pogorela …

Hvala Bogu, da so moji fantje (mož in dva sinova) pogasili požar že v začetni fazi in, da so gasilci poškropili s prahom ter s kamero pregledali, če je vse v redu. Zahvaljujem se PGD Sveti Štefan, PGD Loka pri Žusmu in PGD Šmarje pri Jelšah za res hitro odzivnost in pripravljenost v težkih zimskih razmerah priti na pomoč. Sama sem gasilka v PGD Šentjur in vem koliko pomenijo minute, včasih sekunde med klicem in odzivnostjo gasilcev. Vsa čast in velik poklon vsem trem društvom! Moj stari ata Vinko Brglez je bil ustanovitelj PGD Sveti Štefan … in še enkrat resnično HVALA za vse in vsakemu posebej, ki ste bili danes na intervenciji na domačiji ustanovitelja društva!

Prav tako včeraj je ob 16.04 v Stopniku, občina Vransko, zaradi mraza počila vodovodna cev v nenaseljeni stanovanjski hiši, posledično pa so okoliški objekti ostali brez preskrbe s pitno vodo. Posredovali so gasilci PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik, ki so v spremstvu policistov vstopili v objekt in zaprli vodovodni ventil.

*foto: Mateja Pantner

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 1,030 seconds.