Gorelo v zaporu (dopolnjeno) in delavnici (dopolnjeno); goreči dimnik privabil tri gasilska društva; ponoči v zubljih uničen še kiosk

28. 09. 2016 09:54

pozarVčeraj je nekaj po 15. uri na Linhartovi ulici v Celju gorelo v zaporniški celici zapora. Požar so pred prihodom gasilcev Poklicne gasilske enote Celje in Prostovoljnega gasilskega društva Celje-Gaberje pogasili pazniki. Gasilci so požar dokončno pogasili z vodo in preventivno pregledali ostale prostore.

S PU Celje so v dopoldanskem času sporočili, da je gorelo v prostorih Zavoda  za  prestajanje  mladoletniškega zapora in kazni zapora Celje. 31-letnik  je  v sobi  zakuril vzmetnico. Ogenj je poškodoval sobo, 31-letnik pa se  je  pri  tem   lažje  zastrupil  z  dimom. Pomoč so mu nudili v Splošni bolnišnici  Celje. Zaradi lažjih zastrupitev so pomoč v bolnišnici poiskali tudi  trije  pravosodni policisti. 31-letnik bo kazensko ovaden zaradi suma storitev kaznivih dejanj Požig  in Povzročitev splošne nevarnosti.

Nekaj po 15. uri je na savinjskem nabrežju v Polzeli gorelo v delavnici ob stanovanjski hiši. Gasilci PGD Polzela, Ločica ob Savinji in Andraž nad Polzelo so požar pogasili, prezračili prostore in očistili požarišče. Požar je poškodoval lesen objekt – skladišče za dejavnost svečarstva. Pri gašenju požara se je poškodoval krajan in se zastrupil z dimom. Na kraju so mu nudili pomoč in ga oskrbeli gasilci. Policisti so tujo krivdo izključili.

Ob 22.32 je v Vrbju, občina Žalec zagorelo v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Vrbje, Griže in Žalec, ki so požar omejili in pogasili ter dimnik pregledali s termo kamero.

Danes zgodaj zjutraj je nekaj pred 2. uro na Resljevi ulici v Celju zagorel kiosk s prehranskimi izdelki. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so ogenj pogasili, iz kioska odstranili jeklenke ter pregledali prostor s termo kamero. Kiosk je uničen.

polovicka_celje_klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
176 queries in 1,271 seconds.