Gozdni požar, ogenj uničil avto (foto), reševanje iz dvigala

10. 04. 2020 07:06

Včeraj sta ob 11.47 pri naselju Debro, občina Laško, v gozdu gorela podrast in grmičevje na površini okoli 7500 kvadratnih metrov. Požar so pogasili gasilci iz PGD Laško in Rečica. Zgorelo je grmičevje, podrast, štori ter ožganih je nekaj dreves.

Ob 16.02 sta v Primožu pri Šentjurju, občina Šentjur, zagorela podrast in grmičevje v gozdu. Gasilci PGD Lokarje in Šentjur so pogasili ter prekopali območje požara. Zgorelo je približno 300 kvadratnih metrov podrasti in grmičevja.

pozar_vozila_2020_april_2Ob 16.09 je v Podsredi, občina Kozje, na travniku zagorelo osebno vozilo. Gasilci iz PGD Podsreda so požar pogasili in pregledali okolico. Vozilo je uničeno.

Ob 17.19 se je v naselju Velike Rodne, občina Rogaška Slatina, prevrnil voznik s štirikolesnikom. Reševalci NMP Šmarje pri Jelšah so ga oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Celje.

Ob 20.06 je v Podkraju pri Velenju v občini Velenje gorelo na travniku, kjer so bili odloženi leseni odpadki. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj dogodka in pogasili požar.

Ob 20.24 so v stanovanjskem objektu na Šaleški cesti v Velenju gasilci PGD Velenje iz okvarjenega dvigala s tehničnim posegom rešili štiri osebe.

Ob 21.37 je v Žičah v občini Slovenske Konjice vozilo zapeljalo iz cestišča. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nevtralizirali razlite motorne tekočine in razsvetlili okolico.


*foto: PGD Podsreda

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 0,653 seconds.