Opekline pri pripravi streljanja, helikoptersko reševanje

22. 04. 2019 07:16

rp_112logo.jpgVčeraj je ob 14.11 posadka helikopterja Slovenske vojske skupaj z dežurno ekipo HNMP Maribor s helikopterjem prepeljala obolelo osebo iz Velenja v klinični center Maribor. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe od reševalnega vozila do helikopterja.

Ob 15.17 se je na Žahenberški cesti v Rogatcu občanu pri pripravi streljanja z možnarjem vžgalo eksplozivno sredstvo. Požar so občani pogasili pred prehodom gasilcev PGD Rogatec, Donačka gora in Dobovec pri Rogatcu, ki so zavarovali kraj dogodka in preventivno pregledali okolico ter nudili pomoč reševalcem NMP Šmarje. Reševalci so opečeno osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Ob 21.32 je na Pohorski ulici v Celju, zaradi težav z odtoki v stanovanje tekla voda. Posredovali so gasilci PGE Celje in zaprli ventil za vodo.

Ob 23.09 so se v Ložnici pri Celju vnele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGE Celje in PGD Babno so pogasili pregreto dimniško tuljavo in očistili tuljavo ter pregledali s termovizijsko kamero dimnik in ostale prostore.

sola-voznje-polsi-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
170 queries in 0,896 seconds.