Helikopterski prevoz motorista; poškodovan pri gašenju požara

10. 09. 2017 13:35

Gasilci in reševalci so včerajšnje intervencije morali opraviti v ozkem časovnem intervalu.

Ob 12.11 je v Golobinjeku ob Sotli, občina Podčetrtek, posadka s helikopterjem LPE v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljala poškodovano osebo, ki se je poškodovala pri padcu z motorjem, v UKC Maribor. Posredovali so PGD Imeno, ki so zavarovali kraj pristanka policijskega helikopterja, nudili pomoč pri usmerjanju prometa policiji in očistili cestišče.

Ob 13.59 je v Svetem Lovrencu, občina Prebold, zaradi pregretja dimniške tuljave zagorelo v ostrešju letne kuhinje v velikosti 3 x 3 metre. Posredovali so gasilci PGD Sveti Lovrenc in Prebold, ki so požar lokalizirali, pogasili ter preventivno pregledali objekt in okolico s termo kamero. Poškodovan je bil občan, ki je poskušal požar pogasiti. Nadihal se je dima. Pomoč je poiskal v ZD Žalec.

Ob 14.36 se je v Nizki, občina Rečica ob Savinji, pri točenju goriva v osebno vozilo snela ročica. Zaradi razlitja dizelskega goriva so gasilci PGD Nazarje madež velikosti 10 kvadratnih metrov posuli z vpojnim sredstvom ter očistili onesnaženo površino.

Ob 14.47 so na Gozdni ulici v občini Rogaški Slatini, opazili onesnaženje potoka Ločnica. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina, ki so na kraju dogodka ugotovili da je počila kanalizacijska cev in so se fekalije pomešale z meteorno vodo ter pritekle v potok, prišlo je do manjšega pogina rib, gasilci so namestili lovilna črevesa. O dogodku je bila obveščena dežurna služba JKP Rogaška Slatina in ostale pristojne službe.

Preberite tudi: Povzročitelj zapustil kraj nezgode z dvema poškodovanima osebama

polovicka_celje_klik

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,596 seconds.