Helikoptersko posredovanje, prisilni pristanek ultra lahkega letala, padec motoristke

01. 08. 2020 08:52

Včeraj je ob 10.45 posadka s helikopterjem Slovenske vojske z medicinsko ekipo UKC Ljubljana na krovu poletela v Celje in iz tamkajšnje bolnišnice prepeljala starejšo obolelo osebo v UKC Ljubljana.

Ob 13.07 je v kraju Zgornje Roje, občina Žalec, zaradi okvare motorja pristalo ultra lahko letalo. Posredovali so gasilci PGD Šempeter v Savinjski Dolini, ki so zavarovali kraj dogodka ter prečrpali okoli 50 litrov goriva iz letala. Poškodovanih ni bilo. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 15.01 se je na Obrtniški cesti v občini Štore, zgodila prometna nesreča, v kateri sta trčili osebni vozili. Posredovali so gasilci PGE Celje in zavarovali kraja dogodka. Pred prihodom ekipe NMP so poškodovano osebo imobilizirali ter jo predali v oskrbo reševalcem NMP. Nevtralizirani so razlite motorne tekočine in odklopili akumulatorja na vozilih.

Ob 19.47 je na parkirišču počivališča avtoceste v Tepanju v občini Slovenske Konjice padla motoristka. Gasilci PGD Slovenske Konjice in Zreče so zavarovali kraj, nudili pomoč reševalcem NMP, posuli iztekle motorne tekočine in odklopili akumulator. Reševalci NMP so poškodovanko odpeljali v SB Celje.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 0,754 seconds.