Helikopterski posredovanji, reševanje iz dvigala, pomoč z lestvijo

12. 01. 2020 09:50

rp_112logo.jpgVčeraj je 0b 12.33 iz Turskega žleba proti Okrešlju v občini Solčava pri sestopu zdrsnilo planinki in se je med drsenjem poškodovala. Posredoval je helikopter Slovenske vojske z ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči in reševalcem letalcem Gorske reševalne službe postaje Celje, ki so dostopili do poškodovanke, jo oskrbeli, nato pa s helikopterjem prepeljali v nadaljnjo oskrbo v UKC Ljubljana.

Ob 12.35 je helikopter Slovenske vojske z ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči z mariborskega letališča poletel v Topolščico, občina Šoštanj, od koder je v UKC Maribor prepeljal obolelo osebo. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Ob 14.19 so na Šaleški cesti v Velenju gasilci PGD Velenje iz okvarjenega dvigala rešili pet oseb.

Ob 14.29 so na Ulici bratov Vošnjakov v Celju gasilci PGE Celje pomagali reševalcem NMP Celje pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila.

Ob 23.52 je v Šaleku, občina Velenje zagorel komunalni zabojnik za papir. Gasilci PGD Velenje so pogasili zabojnik in pregledali okolico.

Danes so ob 10.00 na Cesti Kozjanskega odreda v Štorah gasilci PGD Štore s pomočjo lestve vstopili v stanovanje stanovanjskega objekta, odprli vhodna vrata in tako omogočili vstop do obolele osebe reševalcem NMP Celje, ki so obnemoglo osebo na kraju oskrbeli in prepeljali v SB Celje.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
157 queries in 0,640 seconds.