Helikoptersko posredovanje, ukleščena oseba, plaz na cesto, zagorela večja drvarnica

28. 06. 2020 07:20

Včeraj je ob 15.43 posadka s helikopterjem Slovenske vojske skupaj z ekipo Helikopterske nujne medicinske pomoči Maribor poletela v Velenje, od koder je v UKC Maribor prepeljala obolelo osebo. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Ob 15.45 sta v Tepanju, občina Slovenske Konjice, trčili osebni vozili. Gasilci iz PGD Slovenske Konjice in PGD Slovenska Bistrica so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom iz vozila rešili ukleščeno osebo, odklopili akumulatorja vozil in z vpojnim sredstvom sanirali razlite motorne tekočine. Reševalci NMP Slovenske Konjice so eno poškodovano osebo prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 17.37 se je na regionalno cesto Slovenj Gradec-Velenje, v Hudi luknji, vsul plaz skal in kamenja ter zaprl polovico vozišča. S pomočjo delovnega stroja so ga odstranili delavci cestnega podjetja.

Ob 23.50 je v naselju Zbelovo, občina Slovenske Konjice, zagorela večja drvarnica. Gasilci PGD Zbelovo, Slovenske Konjice in Loče so požar, ki je zajel drvarnico v velikosti okoli 42 kvadratnih metrov, so pogasili, požarno zaščitili stanovanjski objekt, objekt pregledali s termovizijsko kamero in prezračili prostore v objektu. Zaradi hitrega posredovanja se požar ni razširil na stanovanjski objekt.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 0,911 seconds.