Helikoptersko reševanje pri Dramljah (foto) in Šoštanju, zagorela gnojevka


Ob 9.21 se je v Jazbinah v občini Šentjur pri delu v gozdu s traktorjem poškodoval občan. Gasilci PGD Dramlje in PGE Celje so zavarovali kraj, stabilizirali traktor, zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč reševalcem NMP Celje in Šentjur pri prenosu poškodovanega do helikopterja. Reševalci NMP Celje in Šentjur so ga oskrbeli in predali dežurni ekipi HNMP iz Maribora. S helikopterjem Slovenske vojske je bil prepeljan na zdravljenje v UKC Maribor.

Ob 11.52 se je v kraju Močijek, v neposredni bližini Stopč, občina Šentjur, poškodovala starejša oseba. Posredovali so gasilci PGD Šentjur, ki so nudili pomoč NMP Celje in RP Šentjur. Poškodovana oseba je bila pripeljana v nadaljnjo oskrbo.

Ob 17.38 je v naselju Lava v Celju zagorela gnojevka v odvodnem kanalu v hlevu. Še pred prihodom gasilcev PGE Celje in PGD Ostrožno so domačini omejili požar. Gasilci so odvodne kanale v hlevu ohladili in s termo kamero pregledali objekt.

Ob 17.41 sta dežurna ekipa HNMP Maribor in posadka s helikopterjem SV poleteli na letališče Lajše, občina Šoštanj, kjer so prevzeli obolelo osebo in jo odpeljali v UKC Maribor. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj pristanka in nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe od reševalnega vozila do helikopterja.

*foto: PGD Dramlje

polovicka_celje_klik