Helikoptersko reševanje, tri trčenja z motoristi in trk z vlečno službo

19. 08. 2017 14:50

Danes so se v kratkem času zgodile kar tri prometne nesreče, v katere so bili vpleteni tudi motoristi.

Včeraj so ob 17.53 v naselju Hudinja v občini Vitanje gasilci PGD Zreče z avtomatskim defibrilatorjem nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice pri reanimaciji obolele osebe.

Danes je ob 10.15 iz Mozirja posadka helikopterja Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP na Brniku prepeljala obolelo osebo v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Mozirje so zavarovali kraj pristanka helikopterja in nudili pomoč NMP Mozirje pri prenosu osebe.

Ob 11.40 je v Pristavi pri Mestinju, občina Podčetrtek, prišlo do trčenja osebnega vozila in motorista. Posredovali so gasilci PGD Steklarna Rogaška, Podčetrtek in Pristava pri Mestinju, ki so zavarovali kraj dogodka, nudili prvo pomoč poškodovanemu motoristu do prihoda reševalcev NMP Šmarje pri Jelšah, odklopili akumulatorja, nato pa zavarovali kraj pristanka za policijskega helikopterja, ki je v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor poškodovanega prepeljal v UKC Maribor.

Ob 12.29 je v Radečah na regionalni cesti padel motorist. Posredovali so reševalci NMP Laško, ki so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Ob 12.56 sta v Šentjurju trčila tovorno vozilo in motorno kolo. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj, nudili pomoč reševalcem NMP Celje in Šentjur ter posipali cestišče z vpojnimi sredstvi. Ena oseba je bila poškodovana in prepeljana v SB Celje. Motorno kolo je uničeno.

Ob 12.56 sta na Blatu v Slovenskih Konjicah trčili osebno vozilo ter vozilo vlečne službe. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice ter posipali cestišče z vpojnimi sredstvi. Ena oseba je poškodovana.

polovicka_celje_klik

 

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
175 queries in 0,589 seconds.