Hišna požara v Šentjurju in Celju

23. 12. 2016 20:38

Danes sta na območju Celjskega izbruhnila dva hišna požara, kar v obdobju z nizkimi temperaturami ni nič nepričakovanega. Vsekakor gre temu področju nameniti več pozornosti, da ne bo podobnih dogodkov še več oz. bi ti bili celo tragični.

Po podatkih Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so nekaj po 10. uri v Šibeniku v občini Šentjur zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Šentjur so pogasili goreče saje, s termo kamero pregledali prostore in jih temeljito prezračili ter prepovedali nadaljnje kurjenje do prihoda dimnikarske službe. V pripravljenosti so bili gasilci PGD Slivnica pri Celju.

Nekaj po poldnevu je v ulici Pod gabri v Celju v kuhinji stanovanja zagorela kuhinjska napa. Požar so pred prihodom gasilcev pogasili občani. Celjski poklicni gasilci in gasilci PGD Ostrožno so ohladili elemente, s termo kamero pregledali stanovanje, prezračili prostore in izmerili prisotnost monoksida. Ogenj je uničil kuhinjsko napo, poškodoval kuhinjske elemente in oplesk v celotnem stanovanju. Ena oseba je bila zaradi vdihavanja dima preventivno prepeljana v Splošno bolnišnico Celje.

 

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 3,023 seconds.