Hišne preiskave na Celjskem zaradi goljufije pri porabi evropskih sredstev

01. 10. 2019 12:39

denar-ponzijeva-shemaPreiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada danes na območju celjske in ljubljanske policijske uprave izvajajo preiskovalne aktivnosti zaradi goljufije pri porabi evropskih sredstev.

Na podlagi odredbe celjskega okrožnega sodišča preiskovalci opravljajo sedem hišnih preiskav zasebnih in poslovnih prostorov, na katerih iščejo dokaze zaradi suma storitve kaznivega dejanja goljufije pri porabi evropskih sredstev.

Gre za sum kaznivega dejanja, povezanega s sodelovanjem na javnem razpisu Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti s področja socialne aktivacije, s katerim sta osumljeni osebi na škodo proračuna Evropske unije in proračuna Republike Slovenije že pridobili okoli 300.000 evrov premoženjske koristi gospodarski družbi iz Celja, pridobitev dodatnih 150.000 evrov premoženjske koristi pa je ostalo pri poskusu. Odvzemi prostosti in pridržanja niso predvidena.

Po informacijah 24ur naj bi preiskovali invalidski zaposlitveni center Griffin, ki med drugim zaposluje invalidne osebe. Da se tam dogaja nekaj čudnega naj bi že dlje časa opozarjali tudi sami invalidi. Poleg suma goljufije naj bi se v istem podjetju dogajale tudi hude zlorabe zaposlenih.

Predkazenski postopek usmerja Okrožno državno tožilstvo v Celju.

vir: GPU

Oznake: , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
145 queries in 0,901 seconds.