Hišne preiskave na Celjskem zaradi suma goljufije in preslepitve v višini 2,7 mio evrov. Eni osebi odvzeta prostost


Celjski kriminalisti na širšem območju Celja danes opravljajo hišne preiskave zaradi suma storitve kaznivih dejanj goljufija na škodo Evropske unije in preslepitev pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti. Glavne preiskave naj bi potekale na območju Žalca.

Kriminalisti Policijske uprave Celje v zvezi suma storitve sedmih kaznivih dejanj goljufija na škodo Evropske unije in sedmih kaznivih dejanj preslepitve pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti, opravljajo hišno preiskavo pri treh poslovnih subjektih na širšem območju Celja. Eni osebi, ki je osumljena storitve navedenih kaznivih dejanj je bila odvzeta prostost.

Tekom preiskave je bilo ugotovljeno, da je poslovodna oseba treh družb v obdobju od novembra 2012 do novembra 2015, preko sedmih izpolnjenih zahtevkov za vračilo stroškov sofinanciranja, neupravičeno uveljavljala in pridobila evropska sredstva v višini preko 2,3 milijona EUR ter sredstva proračuna RS v višini preko 400.000 EUR, s čimer je eni izmed družb, ki jo je zastopala, pridobila veliko protipravno premoženjsko korist v skupni višini 2,7 milijona EUR.