Hrvaška policija išče Celjana, ki naj bi oddajal lažne apartmaje


Hrvaški mediji poročajo, da hrvaška policija išče Celjana, ki naj bi goljufal z oddajo lažnih apartmajev na območju Omiša.

30-letni D.P. iz Celja je osumljen štirih goljufij in enega poskusa goljufije.

Po poročanju Slobodne Dalmacije naj bi 30-letnik ustvaril lažni Facebook profil na ime Ivan Buljić, na njem pa objavljal lažne oglase za apartmaje, ki sicer na tem območju resnično obstajajo, vendar niso njegova last. Tudi naslovi apartmajev v oglasu naj bi se ujemali z resničnim stanjem.

Oddajal naj bi dva manjša in pet velikih apartmajev s teraso, klimo in internetom, lociranih na odlični lokaciji. Cena dnevnega najema apartmajev je bila 35 evrov za manjši in 100 evrov za večji apartma. Goljuf naj bi imel tudi odprt račun v hrvaški podružnici Erste Bank na otoku Krku.

Njegove žrtve so bile 39-letnica iz hrvaških Bizovac, norveška državljanka s hrvaškim priimkom, slovenska državljanka in 45-letnica iz Štrigove, ki so “najemodajalcu” plačale predujem. Skupno naj bi od vseh štirih prejel 1125 evrov nakazil. Ena hrvaška državljanka pa naj bi imela ob rezervaciji srečo, saj je predujem za apartmaje vplačala v času, ko so banke že blokirale račune Celjana.

Žrtve so za to, da so bile ogoljufane, izvedele šele ob prihodu na dopust. Ko so klicale na telefon Celjana, pa se ta ni več javljal. Že prej naj bi iz banke v Rijeki dvignil ves nakazan denar.

Hrvaški policisti so zoper Celjana že podali štiri kazenske ovadbe zaradi goljufij in ovadbo zaradi poskusa goljufije. Hrvaška policija medtem še vedno išče goljufivega Celjana.