Hujše trčenje na avtocesti, požar ob železnici, reševanje mačka

15. 06. 2017 21:35

Danes so imeli gasilci in reševalci veliko dela na avtocesti Celje-Maribor, saj sta ob 9. uri trčili tovorni vozili, nekaj ur za tem pa se je zgodilo podobno. Popoldne sta se zgodila tudi požara.

Ob 15.02 sta na avtocesti v Spodnjem Grušovju občina Slovenske Konjice trčili tovorni vozili. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice in Slovenska Bistrica, ki so zavarovali kraj, odklopili akumulatorja, nudili pomoč reševalcem NMP Slovenske Konjice, posipali cestišče z vpojnimi sredstvi ter prečrpali gorivo iz tovornega vozila. Ena oseba je bila poškodovana in prepeljana v SB Celje. Eno tovorno vozilo je uničeno, drugo pa poškodovano.

Ob 15.42 je v Tremerjih občina Celje gorela suha trava ob železniški progi. Posredovali so gasilci PGE Celje in PGD Zagrad – Pečovnik, ki so ogenj omejili ga pogasili ter pregledali okolico. Zgorelo je približno 700 kvadratnih metrov suhe trave.

Ob 15.47 je v Debru, občina Laško, zaradi iskrenja vlaka prišlo do vžiga kupa odpadlega vejevja. Posredovali so gasilci PGD Laško, ki so na kraju ugotovili, da je v razdalji okoli 1000 metrov več požarišč trave ob železniški progi, prav tako je zagorelo 10 železniških tramov. Gasilci so požare omejili in pogasili, obveščeni so bili odgovorni na železnici. Gasilci so nato, skupaj s preglednikom SŽ, opravili pregled železniške proge, na kateri posebnosti ni več bilo.

V Celju so ob 20.44 reševali mačka z drevesa.

*foto: PGD Slovenske Konjice

maraton-drzavnosti

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
160 queries in 3,423 seconds.