Iskalna akcija, plaz

06. 08. 2020 07:47

Včeraj so ob 10.15 na Ulici bratov Šanda v Rogatcu gasilci PGD Rogatec s tehničnim posegom odprli vrata stanovanja in tako omogočili vstop reševalcem NMP do obolele osebe.

Ob 10.22 je v Ulici Dušana Kvedra v Šentjurju voda poplavila kurilnico večstanovanjskega objekta. Iz prostorov so vodo prečrpali gasilci PGD Šentjur.

Ob 14.37 se je v občini Zreče pričela iskalna akcija za pogrešano osebo. Posredovali so gasilci PGD Zreče, vodniki psov za iskanje pogrešanih oseb in policija. Pogrešano osebo so našli.

Ob 17.05 je v naselju Rožni vrh, občina Celje, plaz ogrožal bližnji gospodarski objekt. Lastnik zemljišča je plaz pokril s folijo. Gasilci PGD Šmartno v Rožni pa so opravili ogled terena. O plazu so bile obveščene pristojne službe. V dogovoru z CZ bo PGD Šmartno v četrtek, 6. 8. 2020, pokril celotno površino plaza z folijo.

Ob 19.00 je na Vojkovi cesti v Celju zagorel pralni stroj v stanovanju večstanovanjskega objekta. Gasilci PGE Celje in PGD Babno pogasili požar, prezračili prostore, iznesli pralni stroj, lastniku stanovanja prepovedali uporabo elektrike ter ostalim stanovalcem podali napotke o zračenju objekta in stanovanj. Obveščene so bile pristojne službe.

Ob 20.35 so gasilci PGD Prebold-Dolenja vas-Marija Reka posredovali v Kaplji vasi, občina Prebold, kjer so s tehničnim posegom vstopili stanovanjsko hišo, v kateri se je nahajala obolela oseba in omogočili reševalcem NMP Celje dostop do nje. Reševalci so jo oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v SB Celje.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
169 queries in 0,722 seconds.