Pomagajte pri iskanju pogrešane deklice s Koroške (foto)


Po poročanju PU Celje kriminalisti in policisti Policijske uprave Celje od marca letos, ko je bila  podana prijava o pogrešanju štiriletne deklice z območja Koroške, izvajajo intenzivno in obsežno kriminalistično preiskavo glede iskanje deklice.

Pri preiskavi intenzivno sodeluje več kriminalistov in policistov, ki so v času od dekličinega izginotja do danes opravili več kot dvesto razgovorov in dodatnih poizvedb. Policija pri iskanju sodeluje z različnimi institucijami in tudi s tujimi varnostnimi organi.

Glede na trenuten  potek preiskave in soglasje matere so se policisti odločili za objavo dekličine fotografije v javnosti. Ocenjujejo, da bi z objavo fotografije lahko dobili koristne podatke, ki bi jim pomagali pri  iskanju deklice. Do sedaj, kljub vsem pozivom javnosti in odmevnosti primera, niso dobili uporabnih podatkov, ki bi jim koristili pri preiskavi.

Z objavo fotografije ponovno pozivajo vse občane, ki imajo kakršenkoli podatek o tem, kje bi deklica lahko bila, ali imajo kakršen koli drug koristen podatek, ki bi pripomogel k čimprejšnji najdbi pogrešanega otroka, da to sporočijo na telefonsko številko 113 ali na anonimno številko policije 080 12 00.

Za policijo so pravice in interesi otroka na prvem mestu, zato bodo njihove aktivnosti vsekakor še naprej intenzivno usmerjene v iskanje pogrešane deklice.