Izsledki preiskave pretepa na bencinskem servisu v Celju


20.4.2011 je na tel. št. 113 poklical občan in OKC PU Celje obvestil, da se na bencinskem servisu OMV na Mariborski cesti v Celju pretepa več oseb.

Policisti in kriminalisti so ugotovili, da je tega dne, v popoldanskem času, na parkirišču bencinskega servisa OMV na Mariborski cesti v Celju dejansko prišlo do fizičnega pretepa med več osebami, pri čemer sta bili dve osebi poškodovani. Med pretepom je 45-letni Celjan z nožem v levo golenico zabodel devetindvajsetletnika iz Slovenskih Konjic, dvaintridesetletnika iz Laškega pa je z ročajem noža udaril po glavi. Oba poškodovana sta skušala pobegniti, vendar so jima napadalci sledili, eden izmed napadalcev je devetindvajsetletnika iz Laškega med tekom tudi večkrat z »baseball kijem« udaril po glavi.  Poškodovanemu se je uspelo zateči v prostore bencinskega servisa, kjer se je zaklenil v prostore zaposlenih. Napadalci so poskušali priti do njega in pri tem poškodovali več vrat, vendar jim to ni uspelo. Takoj zatem so napadalci še pred prihodom policije iz kraja dogodka pobegnili. Poškodovanima so na kraju nudili zdravniško pomoč reševalci. Oba poškodovana  sta pri napadu utrpela lahke telesne poškodbe.

Štirimi osebam, vpletenim v pretep, je bila še isti dan v večernih urah odvzeta prostost in odrejeno pridržanje po Zakonu o kazenskem postopku. V času pridržanja je bil z navedenimi izveden postopek, nakar so bili izpuščeni. Zoper vseh pet storilcev je bila na ODT Celje podana kazenska ovadba ter se bodo morali na sodišču zagovarjati za kaznivo dejanje nasilništva.

Božidar  Pezdevšek

vodja OKC

višji policijski inšpektor II