Jure Cekuta namesto na Dobu v Sarajevu

08. 11. 2017 07:27

Znani celjski slikar Jure Cekuta bi se moral že julija pojaviti v zaporu na Dobu zaradi obsodbe v aferi Patria II, vendar je takrat sodišče prosil, da mu zaradi bolezni odloži prestajanje kazni. Kljub domnevni bolezni, naj bi bil pred dnevi opažen v Sarajevu.

Kot namreč poroča portal Siol, naj bi bilo preko slik na Facebooku razvidno, da je bil slikar Jure Cekuta prisoten na mednarodnem festivalu vin v Sarajevu, kjer naj bi slikal. Nič spornega, če nebi pred meseci Jure Cekuta okrožno sodišče v Ljubljani zaprosil, da mu zaradi bolezni odloži prestajanje zaporne kazni. Okrožno sodišče je sicer na prošnjo odgovorilo negativno, a se je Cekuta pritožil na višje sodišče v Ljubljani, kjer pa se o odlogu prestajanja kazni še niso izrekli.

Kot je znano, je bil Jure Cekuta v aferi Patria II obsojen na štiri leta in štiri mesece zaporne kazni. Kazen je dobil, ker so mu dokazali napeljevanje k zlorabi položaja. Že pred leti je Jure Cekuta, kot še navaja omenjeni portal, že prestajal zaporno kazen zaradi utaje davka, a je bil naposled pogojno izpuščen.

foto: Sarajevo Wine Weekend

celjanka-polsi-klik

Oznake: , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
154 queries in 0,551 seconds.