Nov poskus uboja na Celjskem, tokrat v Velenju

30. 01. 2022 11:43

V petek v večernih urah, so bili policisti obveščeni, da je v stanovanjskem bloku v Velenju, moški z nožem zabodel stanovalca in ga hudo poškodoval.

Z zbiranjem obvestil, ogledom kraja dejanja in drugimi preiskovalnimi dejanji so ugotovili, da je 33-letni osumljenec prišel do vrat stanovanja 36-letnega moškega, kjer sta se sprla. Do prepira naj bi prišlo zaradi dolžniško upniških razmerij. Med prepirom je 33-letnik z nožem zabodel 36-letnika. Dogajanje je opazil sosed, ki je uspel poškodovanega 36-letnika povleči v svoje stanovanje. Osumljeni je v nadaljevanju poskušal vstopiti v sosedovo stanovanje, kar mu na srečo ni uspelo, je pa z nožem poškodoval vhodna vrata stanovanja.

Hudo poškodovanega 36-letnika so z reševalnim vozilom odpeljali v Splošno bolnišnico Celje, kjer je zaradi izjemno hudih poškodb ostal na zdravljenju.

Osumljenega 33-letnika, ki so mu kmalu po storjenem dejanju odvzeli prostost, bodo danes zaradi suma storitve kaznivega dejanja poskus uboja, privedli k preiskovalnemu sodniku.

To je že peti primer kaznivega dejanja zoper življenje in telo na Celjskem v mesecu januarju. Lani so policisti na Celjskem v celem letu obravnavali zgolj štiri tovrstna kazniva dejanja. Več o tem smo pisali tukaj.

foto: pixabay

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
155 queries in 1,249 seconds.