Kljub napovedanim poostrenim nadzorom prometa še vedno veliko kršiteljev. V dveh urah v rdečo kar 32 voznikov


Policisti že nekaj časa izvajajo poostrene nadzore vseh udeležencev cestnega prometa. Kljub temu, da je povečana aktivnost policistov na cestah udeležencem v prometu znana, ti še vedno v veliki meri kršijo cestno-prometne predpise.

Danes, med 8. in 10. uro, so policisti na celotnem območju Policijske uprave Celje izvajali poostren nadzor prometa s poudarkom na kršitvah vožnje v križišče pri rdeči luči na semaforju, uporabi telefona med vožnjo in neuporabi varnostnega pasu. Gre za kršitve, ki močno vplivajo na prometno varnost.

Pri vožnji v križišče pri rdeči luči na semaforju so policisti zalotili 32 kršiteljev. Dvanajstim so izdali plačilne naloge, osemnajst so jih opozorili, dvema tujcema pa so globo izrekli na kraju.

Zaradi neuporabe varnostnih pasov so policisti ukrepali zoper 57 kršiteljev. Enaintridesetim so izrekli globe, petindvajset so jih opozorili, tujec je globo poravnal na kraju.

V času nadzora so zaznali tudi 39 voznikov, ki so med vožnjo uporabljali telefon. Sedemintridesetim so izdali plačilne naloge, dva tuja voznika sta globo poravnala na kraju.

M.T./PU Celje