Kljub opozorilom številni še vedno vozili pod vplivom alkohola

11. 11. 2013 13:23

Iz celjske Policijske uprave so sporočili, da so policisti na območju celotne Policijske uprave Celje v noči iz sobote, 9. 11., na nedeljo, 10. 11., izvajali poostren nadzor prometa s poudarkom na preverjanju psihofizičnega stanja voznikov.

V času nadzora so policisti z alkotesti preizkusili 456 voznikov, enemu so odredili strokovni pregled. 13 voznikov je vozilo pod vplivom alkohola, trem od trinajstih je alkotest  pokazal stopnjo, višjo od 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Rezultati tokratnega poostrenega nadzora so v primerjavi s preteklim tovrstnim nadzorom, ki je potekal med 19. in 20 oktobrom, ugodnejši, so sporočili iz PU Celje. Zavedati se je potrebno, da prav vsak voznik, ki za volan sede pod vplivom alkohola, predstavlja veliko nevarnost ne samo zase,  pač pa tudi za druge udeležence v cestnem prometu.

Glede tokratnega poostrenega nadzora cestnega prometa s poudarkom na preverjanju psihofizičnega stanja voznikov, gre izpostaviti primer voznika, ki je v Radljah ob Dravi zaradi neprilagojene hitrosti in vožnje pod vplivom alkohola zapeljal v potok.

V času poostrenega nadzora prometa so  policisti v Radljah ob Dravi ustavljali voznika osebnega vozila, ki se na znake policistov ni odzval in je odpeljal naprej  ter zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal v potok. Policisti so 25-letnega voznika in njegovega 24-letnega sopotnika iz vozila, ki se je obrnilo na streho, rešili skozi zadnje okno. Preizkus alkoholiziranosti voznika je v nadaljevanju pokazal, da je le ta vozil  krepko pod vplivom alkohola.

Policisti na Celjskem in Koroškem bodo do konca letošnjega leta posebno pozornost namenjali ravno psihofizičnemu stanju voznikov, saj alkohol nikakor ne sodi v cestni promet, česar bi se moral strogo zavedati prav vsak udeleženec cestnega prometa. Policisti bodo skušali  z doslednim preverjanjem psihofizičnega stanja voznikov tudi v bodoče zagotavljati varnost vseh udeležencev v cestnem prometu.

Vir: PU Celje

Oznake: , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,328 seconds.