Kočijaž zapeljal v Savinjo, trčenje s kombijem

13. 10. 2019 10:07

Ob 10.40 je v Lokah pri Mozirju v občini Mozirje kočijaž zapeljal v reko Savinjo in se prevrnil. Občani so nudili prvo pomoč poškodovanemu. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj, nudili pomoč reševalcem NMP, kočijo potegnili iz reke in predali konja. Reševalci NMP Mozirje so poškodovanega oskrbeli in predali ekipi HNMP iz Brnika. Ekipa HNMP iz Brnika s helikopterjem Slovenske vojske je poškodovanega odpeljal na zdravljenje v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Mozirje so zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Ob 15.35 se je v Gotovljah, občina Žalec, pri delu z osebnim vozilom občan poškodoval nogo. Prvo pomoč so mu nudili prisotni na kraju. Reševalci NMP Celje so poškodovanega oskrbeli in odpeljali v SB Celje.

Ob 15.54 sta na cesti Podsreda-Koprivnica v občini Kozje trčili vozili, osebno in kombinirano. Gasilci PGD Steklarna Rogaška Slatina in Podsreda so zavarovali kraj nesreče, vozišče očistili razlitih motornih tekočin, odklopili akumulator ter nudili pomoč delavcem vlečne službe in reševalcem NMP Šmarje pri Jelšah, ki so na kraju pregledali eno osebo.

Ob 18.19 so v Dolu pri Šmarju, občina Šmarje pri Jelšah, gasilci PGD Šmarje pri Jelšah nudili pomoč pri prenosu obolele osebe reševalcem NMP.

*foto: PGD Podsreda

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
171 queries in 1,682 seconds.