Kolesar že v dopoldanskih urah vozil krepko pijan


Policisti so včeraj na celotnem območju Policijske uprave Celje izvedli deveturni nadzor cestnega prometa nad vozniki enoslednih vozil, tovornih vozil in avtobusov. Zaznali so 50 kršitev cestno prometnih predpisov.

Policisti so v tokratnih aktivnostih največ pozornosti namenili vožnji voznikov enoslednih vozil, prekoračitvam hitrosti, prevozu tovora in potnikov.

Največ kršitev, in sicer 39, je bilo zaradi prehitre vožnje, med njimi tudi trije vozniki tovornih vozil in dva voznika enoslednih motornih vozil.

Med vozniki enoslednih vozil so največ kršitev zaznali med kolesarji. Kar šest izmed njih so obravnavali zaradi napačne strani vožnje.

Med izstopajočimi primeri je bil voznik kolesa, ki je že ob 10.28 uri v Velenju vozil pod vplivom alkohola. Alkotest mu je pokazal 0.92 miligramov alkohola v izdihanem zraku. 60-letnemu vozniku kolesa so policisti Postaje prometne policije Celje napisali plačilni nalog za katerega je predpisana globa v višini 1200 €.

V letošnjem letu so policisti na območju PU Celje zabeležili že 12 mrtvih udeležencev v prometnih nesrečah. Od teh je bila večina t.i. najbolj ravnljivih udeležencev v prometu. Med žrtvami sta tako bila dva pešca, dva voznika motornih koles, trije vozniki koles in po eden voznik e-skiroja in mopeda.