Kombi iz avtoceste v drevo, pri padcu poškodovan motorist, najdena topovska granata iz II. sv. vojne

26. 05. 2021 21:37
Nesreča na avtocesti

Ob 2.33 je na avtocesti med Tepanjem in Dramljami pri Golem Rebru v občini Slovenske Konjice kombinirano vozilo zapeljalo s ceste trčilo v drevo in se prevrnilo na bok. Gasilci PGD Slovenske Konjice in PGD Zreče so zavarovali kraj, s tehničnim posegom rešili iz vozila poškodovane osebe, nudili pomoč reševalcem NMP in odklopili akumulator. Reševalci NMP Slovenske Konjice, Slovenska Bistrica in Celje so oskrbeli pet poškodovanih oseb in jih odpeljali v bolnišnico. Eno osebo so pregledali na kraju nesreče.

Ob 12.25 je na Cesti Lole Ribarja v Šoštanju padel motorist in se poškodoval. Gasilci PGD Velenje so zavarovali kraj nesreče, preprečili iztekanje goriva iz motornega kolesa in nudili pomoč reševalcem pri oskrbi ponesrečenca.

Ob 15.40 sta na avtocesti v smeri Šentrupert –Vransko proti Ljubljani, občina Braslovče, trčili osebni vozili. Gasilci PGE Celje so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja in posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom. Poškodovanih oseb ni bilo.

Ob 12.36 je na Mali Gori v občini Zreče prišlo do dimniškega požara v stanovanjski hiši. Gasilci PGD Stranice so zavarovali kraj dogodka, s termovizijsko kamero pregledali okolico dimnika in očistili kurišče ter lastnikom odsvetovali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Ob 15.06 so na Tepanjskem vrhu, občina Slovenske Konjice, v gozdu našli topovsko granato iz obdobja druge svetovne vojne. Pripadnika državne enote za varstvo pred NUS Zahodnoštajerske regije sta ob prisotnosti policije nevarno najdbo odstranila in prepeljala v skladišče.

Foto: FB/PGD Zreče

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
162 queries in 0,718 seconds.