Končno začetek sojenja proti Branku Mačku, ki je v prometni nesreči ubil tri mlade Celjane


2. oktobra 2009 je v zgodnjih jutranjih urah močno vinjeni 46-letni Branko Maček pri Arji vasi zapeljal na napačno stran avtoceste in čelno trčil v nasproti vozeč citroen xaro. V nesreči so tragično ugasnila življenja treh mladih Celjanov, 24-letnega Petra Kračuna, 22-letne Nataše Godec in leto dni mlajša Tjaše Koštomaj.

Po tragičnem dogodku se je Maček zatekel v psihiatrično bolnišnico Vojnik in prav zaradi zdravniškega mnenja, da je nesposoben za sojenje, sta bili preloženi že dve obravnavi pred sodiščem.

Izvedensko psihiatrično mnenje, ki ga je odredila sodnica Marjana Topolovec Dolinšek, je potrdilo, da je  Maček od druge polovice julija približno dve uri na dan psihično sposoben spremljati sojenje.

Na celjskem okrožnem sodišču se bo tako jutri vendarle začelo sojenje Mačku zaradi “predrzne vožnje v cestnem prometu,” kot piše v oktobra pravnomočni obtožnici. Mačku grozi 12 let zapora in odvzem vozniškega dovoljenja.

(Fotografije je simbolična)

Preberite več:

Dnevnik: Začelo se bo sojenje za tragedijo pri Arji vasi

Delo: Po preklicih le začetek sojenja Branku Mačku za tragedijo pri Arji vasi

Simona Šolinič: Kdo zavlačuje sojenja povzročiteljem tragičnih nesreč, komu ni jasno, da je tu nekaj hudo narobe? Ali je treba sodnikom potrkati na vest?!