Konjičan “kasiral” namesto policistov


Policisti so v zadnjih dneh obravnavali dva primera, ko sta se posameznika na avtocesti predstavljala za policista, čeprav to nista bila, in izrekala kazni.

V enem od primeru, ki se je zgodil na relaciji med Postojno in Razdrtim, je nepooblaščeno policijsko vlogo odigral 38-letnik iz Slovenskih Konjic. Tako kot 48-letni Ljubljančan je tudi on vozil sivo vozilo znamke Volskwagen Passat, na katerem je imel nameščeni rdečo in modro luč. Za žrtev si je izbral italijanskega voznika, se lažno izkazal za policista, mu očital prekoračitev hitrosti in izrekel »globo«. Po prejetem denarju mu tudi ni izdal potrdila.

Obema sledi kazenska ovadba zaradi lažnega izdajanja za uradno osebo in goljufije.

Ko policisti opravljajo policijske naloge v civilni obleki, se morajo pred postopkom izkazati s službeno izkaznico. Tujcem bo policist po plačilu globe na kraju izdal potrdilo, slovenskim državljanom pa plačilni nalog.

Policisti prosijo, da v primeru, da vas je v preteklih dneh ustavil “lažni policist” z avtomobilom na fotografiji takoj pokličete na telefonsko številko 113 in prijavite kaznivo dejanje.

Na sliki je vozilo, ki so ga zasegli policisti iz Policijske uprave Koper.