Koroška mladeniča odtujila avtobus in se odpravila na polnočno vožnjo

15. 06. 2021 10:15

Policisti Policijske postaje Radlje ob Dravi so v preteklem tednu obravnavali neobičajno dejanje – odvzem avtobusa. Z zbiranjem obvestil so ugotovili, da sta kaznivega dejanja odvzema motornega vozila osumljena dva domačina stara osemnajst in dvajset let.

Mladeniča sta v nedeljo 6. junija okoli polnoči izpred objekta v Radljah ob Dravi, kjer imajo avtobusni prevozniki parkirane avtobuse, odprla vrata enega izmed avtobusov ter ga spravila v pogon.

Z vožnjo avtobusa je začel osemnajstletnik, ki je po nekaj metrih vožnje trčil v drog javne razsvetljave. Po tem je z vožnjo nadaljeval dvajsetletnik, ki je zapeljal čez drog javne razsvetljave in trčil v prometni znak. Z vožnjo je nadaljeval proti peš poti, v smeri igrišča Osnovne šole Radlje ob Dravi, kjer je trčil še v kovinsko ograjo in jo poškodoval. Tudi po tem trčenju se z avtobusom nista ustavila ampak sta z vožnjo nadaljevala po igrišču Osnovne šole Radlje ob Dravi, vse dokler se avtobus ni zagozdil na travnati površini.

Radeljski policisti bodo oba kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja odvzem motornega vozila. Prav tako bodo zoper oba uvedli prekrškovni postopek, saj sta oba avtobus vozila brez veljavnih vozniških dovoljenj »D« kategorije, pri tem pa povzročila prometno nesrečo z materialno škodo.

Oba osumljenca sta z nespametnim dejanjem, na drogu javne razsvetljave, prometni signalizaciji ter na ograji Osnovne šole Radlje ob Dravi povzročila večjo materialno škodo. Na avtobusu pa je po nestrokovni oceni nastala materialna škoda za okoli 25.000 €.

foto: PU Celje

Oznake: , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
164 queries in 1,953 seconds.