Koroškemu “policistu” na prste stopili nesojeni kolegi

29. 09. 2020 12:25

Ravne na Koroškem, ki spadajo pod PU Celje, so se te dni ubadale z namišljenim policistom, ki je se je naokrog vozil z avtomobilom z modrimi lučni in se izdajal za uradno osebo. Kot je pokazal alkotest, mu je pri dejanju pogum dajal tudi alkohol.

Ravenski policisti so imeli v nedeljo pozno zvečer v postopku 30-letnega občana, ki je med vožnjo z osebnim avtomobilom uporabljal modre rotacijske luči. Preizkus z alkotestom je pokazal, da je imel 0,66 miligramov alkohola v litru izdihanega zrakaoz. nekaj več kot 1,30 promilov alkohola v krvi. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so ga pridržali in mu začasno odvzeli vozniško dovoljenje. Prav tako pa so mu zaradi neupravičene uporabe rotacijskih luči začasno odvzeli registrske tablice.

Izdajal se je za uradno osebo

Ker se je 30-letni Korošec pred tem v gostinskem lokalu izdajal za uradno osebo ga bodo policisti še kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja lažno izdajanje za uradno ali vojaško osebo. Z zbiranjem obvestil so policisti namreč ugotovili, da se je 30-letnik v nedeljo pripeljal pred gostinski lokal na Ravnah na Koroškem z vklopljenimi modrimi utripajočimi lučmi. V lokalu je nato od zaposlene zahteval osebne podatke ter grozil z izrekanjem glob.

Zaradi vožnje pod vplivom alkohola bodo zoper njega podali obdolžilni predlog. Grozi mu 18 kazenskih točk in 1.200 € globe. Denarna kazen oziroma zapor do enega leta pa mu grozi, ker se je izdajal za uradno osebo.

foto: pixabay

Oznake: , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
161 queries in 1,499 seconds.