Kuhinjski požar, delovna nesreča, trk v plinski rezervoar (foto)

15. 10. 2018 15:41

Ob 8.30 je na Valentiničevi cesti v občini Laško, zaradi pozabljene hrane na štedilniku, zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Laško, ki so požar lokalizirali in pogasili, s termo kamero pregledali prostore, opravili meritve prisotnosti nevarnih plinov in prezračili prostore. Na kraju so bili tudi PGE Celje, ki so PGD Laško nudili pomoč z avtolestvijo. Reševalci NMP Laško so oskrbeli stanovalca, ki se je nadihal dima in ga odpeljali v SB Celje.

Ob 10.15 so v Zagati, občina Celje, gasilci PGE Celje nudili pomoč reševalcem NMP Celje pri prenosu obolele osebe do reševalnega vozila, s katerim je bila prepeljana v nadaljnjo oskrbo v SB Celje.

Ob 11.40 je na Bežigrajski cesti, občina Celje, v proizvodnem obratu tovor podrl delavca. Posredovali so reševalci NMP Celje, ki so poškodovanega oskrbeli in prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

zapora_gasilci_crpalka_oktober_2018Ob 11.50 sta na Ljubljanski cesti v Celju trčili kombinirano in osebno vozilo, pri tem pa je po trčenju zaradi poškodovanega plinskega rezervoarja slednjega iz njega začel uhajati pogonski plin. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj dogodka, zaprli cesto ter celotno območje in prepovedali obratovanje v dveh objektih, odklopili akumulatorja na vozilih, počakali do izpraznitve rezervoarja ter ga nato napolnili z vodo, prav tako pa preventivno izmerili vsebnost plina in tako preverili morebitno prisotnost plina v bližnjih stavbah ter jaških. Eno poškodovano osebo so reševalci NMP Celje prepeljali v nadaljnjo oskrbo v celjsko bolnišnico.

Ob 13.44 so v Gorici pri Šmartnem, občina Celje, posredovali gasilci PGE Celje, ki so ob prisotnosti policije s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše in omogočili reševalcem NMP Celje dostop do onemogle osebe. Gasilci so nato še nudili pomoč pri prenosu osebe iz stanovanja do reševalnega vozila.

*foto: Aljaž Dimec in Gašper Trotovšek

sola-voznje-polsi-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
146 queries in 1,371 seconds.