Med begom pred policisti trčil v drevo in umrl

24. 06. 2012 12:58

Po poročanju policistov PU Celje se je na območju Policijske uprave (PU) Celje danes zgodaj zjutraj (ob 1:44) zgodila prometna nesreča, v kateri je poškodbam podlegel 35-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Slovenj Gradca.

Pred nesrečo je 35-letnik vozil po glavni cesti iz Dravograda proti Slovenj Gradcu. Izven naselja Bukovska vas je za njim s službenim vozilom pripeljala policijska patrulja Policijske postaje Slovenj Gradec, ki ga je zaradi nezanesljive vožnje in povečane hitrosti večkrat ustavljala z modrimi lučmi in kratkim zvočnim signalom, vendar vozila  ni ustavil, temveč je s povečano hitrostjo nadaljeval naprej v smeri Slovenj Gradca.

Pri tem je v naselju Pameče zavil na lokalno cesto Pameče-Troblje- Gradišče, kjer je zaradi neprilagojene hitrosti vožnje po zvozitvi desnega nepreglednega ovinka zapeljal na travnato površino ob levem robu ceste, kjer je s sprednjim delom vozila znamke MMC Smart silovito trčil v drevo. Pri tem je utrpel tako hude telesne poškodbe, da je kljub zdravniški pomoči, ki so mu jo nudili policisti in reševalci, umrl na kraju prometne nesreče.

Ogled kraja prometne nesreče je v prisotnosti dežurnega državnega tožilca in dežurne preiskovalne sodnice iz Slovenj Gradca opravila policijska patrulja Postaje prometne policije Celje, ki bo po vseh zbranih ugotovitvah podala poročilo na Okrožno državno tožilstvo Slovenj Gradec.

Zaradi razjasnitve vseh okoliščin nastanka in poteka prometne nesreče je generalni direktor policije Janko Goršek imenoval posebno komisijo, ki je tekom današnjega dne pričela z delom. O ugotovitvah bodo pristojni na PU Celje obvestili tudi javnost.

Oznake: , , , , , , , , , , , ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
171 queries in 0,864 seconds.