Močan veter na Celjskem podiral drevesa, razkrilo je tudi nekaj streh

12. 12. 2017 07:55

Ob 19.50 se je na relaciji Lesično – Šentvid pri Planini, občina Šentjur, zaradi močnega vetra podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Planina, ki so drevo razžagali in ga odstranili s cestišča.

Ob 20.06 je v Potoku, občina Nazarje, močan veter odkril streho stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Gorica ob Dreti, ki so razkrito streho pokrili.

Ob 20.52 je v Gorici pri Dobju, občina Dobje, zagorela drvarnica v velikosti 4 x 2 metra. Posredovali so gasilci PGD Dobje in Planina, ki so požar lokalizirali in pogasili.

Ob 22.30 je na Vrhu nad Laškim, občina Laško, veter podrl drevo na cesto. Gasilci PGD Vrh nad Laškim so drevo odstranili in sprostili promet.

Ob 22.35 je na relaciji Pobrežje – Trnovec, občina Rečica ob Savinji, zaradi močnega vetra podrlo več dreves. PGD Pobrežje so na kraju ugotovili, da je cesta nevarna zaradi podrtih in nagnjenih dreves na cestišče. Cesta je zaprta.

Ob 23.06 je na Kovaški cesti v Vitanju močan veter podrl drevo na cesto. Gasilci PGD Vitanje so odstranili podrto drevo in sprostili promet.

Ob 23.15 je v bližini naselja Gračič nad Zrečami na cesto padlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Zreče, ki so drevo razžagali in odstranili.

Ob 0.02 je v naselju Dol-Suha v občini Rečica ob Savinji zagorelo v stanovanjski hiši. Požar, ki je uničil ostrešje objekta, so pogasili gasilci PGD Rečica ob Savinji, Grušovje, Pobrežje ob Savinji, Mozirje, Nazarje, Ljubno ob Savinji, Gorica ob Dreti in Radmirje.

Ob 00.02 se je v Primožu pri Ljubnem v občini Ljubno, podrlo več dreves. Gasilci PGD Ljubno ob Savinji so drevesa razžagali in jih odstranili.

Ob 00.03 je v Dobravi, občina Zreče na cesto padlo več dreves. Posredovali so gasilci PGD Zreče, ki so drevesa razžagali in jih odstranili.

Ob 00.17 je v Gomilskem, občina Braslovče, močan veter podrl dve drevesi na cesto. Gasilci PGD Gomilsko so drevesi odstranili in sprostili promet.

Ob 00.44 je veter utrgal žaluzijo na stanovanjskem bloku. Gasilci PGD Polzela so odstranili žaluzijo in preprečili nastanek večje materialne škode.

Ob 2.41 sta se v Laškem zaradi močnega vetra podrla električna droga in se nagnila na drevesa, kar je povzročilo iskrenje. Posredovali so gasilci PGD Laško, ki so kraj zavarovali do prihoda dežurnega Elektra Celje in mu nudili razsvetljavo.

Ob 2.47 je v Taboru, občina Tabor, občanu zaradi močnega vetra odkrilo na stanovanjski hiši 1 kvadratni meter strehe. Posredovala sta gasilca PGD Ojstriška vas Tabor, ki sta streho pokrila nazaj s strešniki.

Ob 02.57 se je na cesto v Tepanju, občina Slovenske Konjice, podro več dreves. Posredovali so gasilci PGD Tepanje, ki so drevesa razžagali in odstranili.

Ob 3.37 se je na relaciji Dramlje – Šentjur, občina Šentjur, na cesto podrlo drevo. Posredovali so gasilci PGD Dramlje, ki so drevo razžagali in odstranili.

*na sliki podrto drevo v Šentvidu pri Planini; foto: KS Planina pri Sevnici

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
134 queries in 0,848 seconds.