Močno neurje v Spodnji Savinjski dolini in v laški občini; težave tudi drugod na Celjskem

29. 08. 2016 23:28

112logoPodatki s strani Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje so zaenkrat še precej skopi

Ob 17.06 je območje občine Šoštanj je zajelo močno neurje z nalivi in vetrom, posredovali so gasilci PGD Šoštanj, Gaberke in Topolšica. Zalitih je več objektov in prometnih povezav.

Ob 17.29 je v naselju Bevče, občina Velenje, zaradi udara strele prišlo do požara ostrešja stanovanjskega objekta. Posredovali so gasilci PGD Velenje, Bevče in Vinska gora, ki so odkrili del strehe, požar omejili in pogasili, pregledali prostore s termo kamero ter s kritino prekrili približno en kvadratni meter strehe.

Ob 17.32 je območje občine Žalec je zajelo močno neurje z nalivi in vetrom, posredovali so gasilci PGD Žalec, Arja vas, Dobriša vas-Petrovče, Drešinja vas, Gotovlje, Griže, Levec, Kasaze-Liboje, Ložnica pri Žalcu, Ponikva pri Žalcu, Šempeter v Savinjski dolini, Velika Pirešica, Vrbje, Zabukovica in Zavrh pri Galiciji.

Ob 17.39 je območje občine Polzela je zajelo močno neurje, posredovali so gasilci PGD Polzela, Ločica ob Savinji in Andraž nad Polzelo. Gasilci PGD Polzela so v občini Polzela iz osmih objektov izčrpali meteorno vodo in v kraju Založe prekrili devet kvadratnih metro gospodarskega poslopja z opeko.

Ob 17.55 je območje Prebolda je zajelo neurje, posredovali so gasilci PGD Prebold-Dolenja vas-Marija reka, Matke, Šešče, Sv. Lovrenc, Groblja, in Kaplja vas.

Ob 18.09 je območje občine Braslovče je zajelo močno neurje z nalivi, posredovali so gasilci PGD Braslovče, Parižlje-Topovlje in Trnava.

Ob 18.24 so gasilci PGD Rečica v Zgornji Rečici, občina Laško s propusti preusmirili tok hudournika , ki je ogrožal tri stanovanjske hiše in cesto.

Ob 18.56 je v Šempetru, občina Žalec meteorna voda zalila kurilnico stanovanjske hiše. Ker je bila možnost razlitja kurilnega olja so posredovali gasilci PGE Celje, ki so iz kletnih prostorov stanovanjske hiše izčrpali odvečno vodo. Do razlitja ni prišlo.

Ob 18.57 je v naselju Gabrovnik, občina Slovenske Konjice močan veter podrl drevo, ki je padlo na streho stanovanjske hiše in cesto. Posredovali so gasilci PGD Slovenske Konjice, ki so drevo odstranili in razžagali ter s kritino prekrili približno tri kvadratne metre strehe.

Območje občine Laško je zajelo močno neurje z nalivi in vetrom, posredujejo gasilci PGD Laško, Rečica, Rimske Toplice, Sedraž in Zidani Most.

O neurju poroča tudi Novi tednik (klik!), ki je objavil tudi nekaj fotografij z območja Rimskih Toplic in Zidanega mosta.

polovicka_celje_klik

Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
166 queries in 0,840 seconds.