Mozirski policisti zasegli več kot 600 sadik konoplje (foto)


Po poročanju policistov PU Celje so mozirski policisti minuli petek z lastnimi aktivnostmi in zbiranjem obvestil prišli do podatka,  da 41-letni občan iz območja Ljubnega ob Savinji v svojem poslovnem objektu goji prepovedano drogo. Istega dne so v sodelovanju  s celjskimi kriminalisti pri njemu opravili hišno preiskavo in v poslovnem objektu našli tri prostore, prirejene za pridelavo prepovedane droge konoplje, 665 sadik konoplje ter večjo količino posušenih delcev te rastline.

Prostori, v katerih je 41-letni občan gojil prepovedano drogo,  so bili primerno izolirani ter opremljeni z vso potrebno opremo – ventilatorji, klimatskimi napravami, posebnimi lučmi, radiatorji in vodnimi črpalkami, ter z vso ostalo opremo, ki je omogočala optimalne pogoje za  gojenje konoplje. Dva večja  prostora je osumljeni uporabljal za gojenje konoplje, enega pa za sušenje.

Pri hišni preiskavi so policisti in kriminalisti osumljenemu zasegli 665 sadik konoplje. Več kot 100 je bilo visokih do 120 cm, dobrih 200 sadik je bilo visokih okoli 40 cm, več kot tristo sadik pa je bilo visokih okoli 10 cm.  Policisti so v prostoru, namenjenemu sušenju konoplje,  našli okoli m2 veliko škatlo polno posušenih delcev te rastline.

Policisti so sumljenega 41-letnega moškega zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog, privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Foto: PU Celje