Na celjskih in koroških cestah letos več pijanih voznikov


alkotestV akciji “0.0 šofer – trezna odločitev”, ki je med 6. in 12. junijem 2016 potekala na območju celotne Slovenije, so policisti na območju Policijske uprave Celje z alkotesti preizkusili 1.863 voznikov. Dvema so odredili strokovni pregled za alkohol, petim pa za mamila.

V tem obdobju je enainsedemdeset  voznikov vozilo pod vplivom alkohola. Petindvajset od teh je preseglo 0,52 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka.

Šestdesetim voznikom so policisti odvzeli vozniška dovoljenja. Štiri alkoholizirane voznike so pridržali do streznitve. V času akcije so policisti v enem od vozil odkrili prepovedano drogo,  v enem pa ukradene predmete.

Na območju Policijske uprave Celje se je letos delež alkoholiziranih povzročiteljev prometnih nesreč povečal. Lani je v enakem obdobju znašal 7.9 % letos kar 12,7 %. Povprečna stopnja alkoholiziranosti pri povzročiteljih prometnih nesreč je letos 1.39 miligramov alkohola v litru izdihanega zraka, lani v enakem obdobju 1.27.

V prometnih nesrečah na območju Policijske uprave Celje je letos umrlo že 8 voznikov, lani v enakem obdobju šest.

Vozniki  smo tisti, ki lahko z odgovorno vožnjo,  umirjenostjo, strpnostjo, uvidevnostjo  in upoštevanjem cestno prometnih predpisov največ doprinesemo k  varnosti  na  naših  cestah.  Hkrati  se moramo vsi udeleženci v cestnem prometu  zavedati,  da alkohol ne sodi v cestni promet, opozarja Policijska uprava Celje.