Na Lopati prijeli Belgijca, ki je prevažal 34 ilegalnih prebežnikov (foto)


Včeraj je bil, v skupnem poostrenem nadzoru Finančnega urada Celje in policistov Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Celje, na avtocestnem počivališču Lopata, smer Maribor – Ljubljana, prijet belgijski voznik, ki je v kombiniranem vozilu prevažal 34 ilegalnih prebežnikov.

V včerajšnjem skupnem poostrenem nadzoru Finančnega urada Celje in policistov Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Celje, je ekipa Finančnega urada Celje na avtocestnem počivališču Lopata, smer Maribor – Ljubljana, kontrolirala 34-letnega belgijskega voznika kombiniranega vozila.

V postopku je bilo ugotovljeno, da je belgijski voznik v tovornem delu vozila prevažal 34 ilegalnih prebežnikov, državljanov Iraka, Irana in Turčije. 34-letnemu vozniku so odvzeli prostost in ga pridržali. Kazensko ga bodo ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja prepovedano prehajanje državne meje ali ozemlja države. Za 34 ilegalnih prebežnikov poteka postopek vrnitve hrvaškim varnostnim organom. 34-letnemu vozniku grozi do 15 let zaporne kazni.