Na Lopati zasegli 5 kg konopolje

05. 03. 2018 15:10

Policisti Specializirane enote za nadzor državne meje so v četrtek, 1. marca 2018, v večernih urah, na avtocestnem počivališču Lopata kontrolirali voznika osebnega vozila. Pri vizualnem pregledu vozila so v večji torbi opazili prozorni PVC paket, v katerem so bili delci neznane posušene rastline, ki so že po videzu dajali vtis, da gre za prepovedano drogo konopljo.

konoplja_zaseg_marec_2018_1Zaradi suma, da osebi v vozilu prevažata prepovedano drogo, so o ugotovitvah obvestili policiste Policijske postaje Celje, ki so zadevo prevzeli.

Policisti so na kraju ugotovili, da sta 32-letni voznik in njegova 32-letna sopotnica, oba doma z območja Policijske uprave Ljubljana, v vozilu prevažala pet večjih zavitkov, v vsakem je bilo po kilogram konoplje. Policisti so drogo zasegli, vozniku in sopotnici pa odvzeli prostost.

Gram prepovedane droge, ki sta jo prevažala, na ulici dosega ceno med 7 in 10 €, kar pomeni da bi v poulični prodaji storilci za navedeno zaseženo konopljo lahko iztržili najmanj 35.000 €, v prodaji na debelo pa se cena kilograma konoplje giblje med 4.000 in 6.000 €, odvisno od kakovosti.

V petek in soboto so na podlagi odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri obeh osumljenih, prav tako so z odredbo preiskali še vozilo. Pri preiskavah so našli še manjšo količina prepovedane droge konoplje ter večjo količina denarja. Oboje so zasegli. Po zbranih obvestilih so policisti 32-letno sopotnico izpustili na prostost, 32-letnega voznika pa privedli k preiskovalnemu sodniku, ki mu je odredil pripor.

Preberite tudi današnje poročilo Policijske uprave Celje (klik!)

zarja-polsi-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
182 queries in 0,754 seconds.