Na območju Celja potekajo preiskave. Osumljenci naj bi javni zavod oškodovali za več kot 300 tisočakov


Iz Policijske uprave Celje so sporočili, da kriminalisti na območju Celja, Ljubljane in Maribora izvajajo preiskove zaradi suma storitve več kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski dejavnosti.

Do nepravilnosti naj bi prišlo na Zavodu za ribištvo Slovenije.

Celjski kriminalisti v sodelovanju z ljubljanskimi in mariborskimi kriminalisti danes opravljajo 31 preiskav zaradi  suma storitve več kaznivih dejanj zlorabe položaja ali zaupanja pri gospodarski
dejavnosti.

Šlo naj bi za osem kaznivih dejanj s katerimi naj bi zaposleni skupaj s šestimi pomočniki v korist pravnih in fizičnih oseb iz Zavoda za ribištvo Slovenije na različne načine počrpali finančna sredstva v višini več kot 300.000 €.

Po poročanju 24ur.com naj bi zaposleni na Zavodu za ribištvo Slovenije izvajali analize in raziskave na stroške zavoda ter jih nato prek zunanjega podjetja prodajali različnim strankam. Denar od prodanih raziskav pa naj bi si med seboj razdelili.

Skoraj 50 kriminalistov izvršuje 18 hišnih preiskav, 7 osebnih preiskav in 6 zasegov listin in drugih predmetov. Trem osebam naj bi že odvzeli prostost.

Zavod za ribištvo Slovenije je pristojen za izdajo dovolilnic za ribolov na slovenskih rekah.