Na parkiriščih goljufivo povzročata nesreče

24. 07. 2019 12:53

rp_parking-city-center-celje-julij-2016-300x230.jpgPolicijska postaja Celje obravnava več kaznivih dejanj Goljufije, ki sta jih osumljena domačina, 42-letni moški in 48-letna ženska.

Omenjena na parkirnih prostorih večjih trgovskih centrov v Celju oprezata za vozniki, predvsem starejšimi, ki speljujejo s parkirnih prostorov vzvratno ter lažno prikazujeta, da so jih vozniki kot pešca spregledali, z vozilom oplazili ter poškodovali. V nadaljevanju skušata od voznikov pridobiti denar s predlogom, da se lahko za odškodnino v zvezi poškodb dogovorijo sami brez policije.

Omenjena povzročata tudi namerne prometne nesreče s svojimi vozili na način, da se s svojimi vozili vozita na območju trgovskih centrov v Celju ter pri tem opazujeta voznike, ki iščejo parkirni prostor. Ko opazita vozilo, ki skuša spremeniti smer vožnje, s svojo vožnjo pospešita v njegovo bližino in se mu tako približata, da ju voznik oplazi s svojim vozilom. Tudi v teh primerih vozniku, ki naj bi po njunih besedah povzročil nesrečo, predlagata, da se dogovorijo sami brez policije, če jima voznik poplača škodo na kraju.

Oškodovance policisti opozarjajo naj ne nasedajo goljufoma in plačujejo odškodnin, temveč naj o dogodku obvestijo policijo in zadevo prijavijo. Prav tako pozivajo občane, da če so bili žrtve omenjenih oseb, da to sporočijo na Policijsko postajo Celje, na tel št. (03) 54 26 400, ki preiskuje omenjena kazniva dejanja Goljufije in bo zoper osumljenca po koncu preiskave, za vse primere podala kazensko ovadbo na pristojno okrožno državno tožilstvo.

‘slika je simbolična

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
168 queries in 6,675 seconds.