Na Vranskem zasegli več kot 500 sadik konoplje (foto)

09. 02. 2018 13:08

konoplja_vransko_februar_2018Policisti Policijske postaje Žalec so v sredo, v sodelovanju s celjskimi kriminalisti in pripadniki Specialne enote policije, opravili hišno preiskavo na Vranskem ter odvzeli prostost dvema srbskima državljanoma, starima 33 in 44 let, osumljenima neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami.

V podstrešnem delu stanovanjske hiše so našli prirejen prostor za gojenje konoplje, drug prirejen prostor so odkrili tudi v gospodarskem poslopju ob hiši. Oba prostora sta bila opremljena z opremo za gojenje konoplje – lučmi, ventilatorji, prezračevalniki. V obeh prostorih so našli in zasegli več kot 500 sadik konoplje in opremo za gojenje le te.

Osumljena sta imela električno energijo napeljano mimo električnega števca in sta s tem elektro podjetje oškodovala za najmanj 10.000 €, zaradi česar so ju tudi ovadili. Zoper enega od njiju so izvedli še prekrškovni postopek zaradi kršitve Zakona o prijavi prebivališča. Oba so s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, ki jima je odredil sodno pridržanje.

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
167 queries in 2,508 seconds.