Nadaljevanje sojenja za umor Sare Veber. Pričali žalski policist in starša Julije Adlešič


Danes se je na celjskem sodišču nadaljevalo sojenje Sebastienu Abramovu, ki mu tožilstvo očita umor nekdanjega dekleta Sare Veber. Med zaslišanimi so tokrat bili žalski policist, ki je prišel na kraj dogodka, pa tudi Boštjan in Monika Adlešič, starša Julije Adlešič, ki je bila vpletena v afero ‘odrezana roka’.

Na nadaljevanju sojenja Sebastienu Abramovu, ki je obtožen umora Sare Veber iz Pernovega pri Žalcu, so pred sodnika stopile dodatne priče. Med njimi sta bila tokrat tudi starša Julije Adlešič, sedanjega dekleta Abramova, ki je bila skupaj z njim vpletena v afero ‘odrezana roka’. Starša Julije Adlešič sta med drugim dejala, da sta za primer Sare Veber izvedela iz medijev. Abramov naj bi jima, ko sta izvedela, dejal, naj ne verjameta medijskim zgodbam ampak, da jima bo resnico predstavil sam.

Po prepričanju staršev Julije Adlešič, je njuna hči za dogodek vedela, temveč ga je očitno zanikala. Abramov jima tudi ni dajal občutka, da žaluje za Saro Veber. Boštjan in Monika Adlešič sta na sojenju še dejala, da je bila njuna hči z njim v zvezi od 9. razreda osnovne šole, da sta še vedno par, ter da sta hčer pogosto prepričevala, da Abramova zapusti, saj sta uvidela, da si pogosto izmišlja in prireja zgodbe, poroča portal 24ur. Na zaslišanje je bila povabljena tudi Julija Adlešič, a vabila ni prevzela.

Pred sodnika je stopil tudi žalski policist, ki je po tragičnem dogodku prišel na dom Vebrovih. Dejal je, da je bil Abramov ob njegovem prihodu histeričen, ko pa se je umiril je dejal, da se je ob vstavljanju vzmeti na puški ta sprožila in nesrečno zadela Saro Veber.

Kot je znano, so kriminalisti dogodek, ki se je zgodil leta 2015, najprej res obravnavali kot tragično nesrečo, a so nove informacije, ki so jih dobili po razkritju afere “odrezana roka”, spremenile tok preiskave. Kriminalisti so tako po preiskavi primera maja 2019 Abramova kazensko ovadili zaradi umora iz koristoljubja na grozljiv in zahrbten način. Med preiskavo, ki je na celjskem sodišču trajala poldrugo leto, se je sicer nekoliko zapletlo okoli zvočnih posnetkov pogovorov med Vebrovo in Abramovim, ki so bremenili obtoženega. Njegov zagovornik Mitja Pavčič je namreč zahteval izločitev teh dokazov in tudi uspel. Višji sodniki so tako iz sodnega spisa izločili zvočne posnetke pogovorov med Vebrovo in Abramovom. Kot še pišejo v Večeru, naj bi posnetki dokazovali, da se je Abramov ukvarjal z nezakonitimi posli. V posnetkih pogovorov, ki jih je Vebrova zaradi lastne varnosti hranila na računalniku in so jih med preiskavo odkrili kriminalisti, naj bi Vebrova od Abramova zahtevala, da se z nezakonitimi posli neha ukvarjati, sicer ga bo zapustila in prijavila policiji. Abramov naj bi Vebrovi zaradi tega grozil, da se ji bo zgodilo nekaj hudega. Abramov sicer še vedno trdi, da je Saro Veber ustrelil po nesreči.

Sojenje naj bi se nadaljevalo 8. in 11. novembra. Takrat naj bi pred sodnika stopilo tudi dekle, ki naj bi se v času, ko je bil s Saro Veber, dobivalo z Abramovom. Sodišče na naslednji obravnavi pričakuje tudi Julijo Adlešič.