Nečisti dimniki povzročajo težave, zagorel delovni stroj, helikopter na Roglo

24. 02. 2019 09:43

rp_112logo.jpgVčeraj so ob 11.05 so v naselju Spodnji Gabernik, občina Rogaška Slatina, gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Rogaška Slatina so goreče saje pogasili, dimnik očistili in s termovizijsko kamero preventivno pregledali objekt. Lastniku so prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Ob 11.05 so v Spodnjih Lažah, občina Slovenske Konjice gorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Zbelovo in Slovenske Konjice so goreče saje pogasili, dimnik očistili in s termovizijsko kamero preventivno pregledali objekt. Lastniku so prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarske službe.

Ob 11.08 je na Cesti za Železnik v Ločah, občina Slovenske Konjice, v industrijskem obratu zagorel delovni stroj. Gasilci PGD Loče in Slovenske Konjice so požar omejili in pogasili ter preventivno pregledali okolico.

Ob 13.11 so v Latkovi vasi v občini Prebold zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Groblja, Latkova vas in Prebold, ki so zavarovali kraj dogodka, pogasili saje, dimnik očistili ter ga pregledali, občanu pa do prihoda dimnikarja odsvetovali kurjenje.

Ob 14.00 se je na smučišču na Rogli, občina Zreče, poškodovala smučarka. Posredovali so dežurni reševalci in zdravnik na smučišču, ki so poškodovanega oskrbeli, nato pa ga je posadka s helikopterjem Slovenske vojske v spremstvu dežurne ekipe HNMP Maribor prepeljala v UKC Maribor.

Ob 14.09 sta v Medlogu, občina Celje, trčili osebni vozili. Pri tem se je ena oseba poškodovala. Posredovali so gasilci PGE Celje, ki so zavarovali kraj, odklopili akumulatorje, sanirali cestišče, nudili pomoč poškodovani osebi do prihoda NMP Celje ter nudili pomoč policiji pri urejanju prometa. Reševalci so osebo oskrbeli na kraju ter jo prepeljali v celjsko bolnišnico.

Ob 16.11 so na Prečni ulici v Ločici ob Savinji, občina Polzela, zagorele saje v dimniku stanovanjske hiše. Gasilci PGD Ločica ob Savinji so počakali do izgoretja saj, nato pa opravili pregled s termovizijsko kamero.

Ob 23.21 so na Leskovškovi ulici v Šentjurju v dimniku stanovanjske hiše zagorele saje. Gasilci PGD Šentjur in Slivnica so požar pogasili in očistili dimnik.

sola-voznje-polsi-klik

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
142 queries in 0,994 seconds.