Nenavadno obnašanje voznika kombija v Celju


V petek popoldne so bili policisti s strani občanke obveščeni o nevarni vožnji voznika kombiniranega vozila, ki je vijugal po cesti, vozil po nasprotnem voznem pasu in po bankinah. Kmalu zatem so bili policisti obveščeni še, da je omenjeni voznik kombinirano vozilo parkiral na voznem pasu krožišča na Teharju in po vozišču sprehajal dva psa ter s tem oviral promet.

Policista, ki sta prišla na kraj sta mu zaradi nezanesljivega vedenja odredila preizkus alkoholiziranosti, ki ni pokazal prisotnosti alkohola, preizkus na prisotnost prepovedanih drog pa je 53-letni voznik odločno odklonil, prav tako je odklonil strokovni pregled.

Zaradi storjenih prekrškov sta mu policista začasno odvzela vozniško dovoljenje in prepovedala nadaljnjo vožnjo, česar pa 53-letnik ni upošteval in je sedel v vozilo ter z neprilagojeno hitrostjo odpeljal proti Skalni kleti. Policista sta ga poskušala večkrat pravilno ustaviti, vendar znakov za ustavljanje ni upošteval. Pri vožnji je storil več cestno prometnih prekrškov. Najmanj petkrat je v križišča zapeljal pri rdeči luči na semaforju, vozil po nasprotni strani vozišča ter storil več drugih cestno prometnih prekrškov. Policista sta ga uspela ustaviti na Čopovi ulici v Celju. V postopku se je nedostojno vedel in policista ves čas žalil. Zaradi slabega zdravstvenega stanja je bil v nadaljevanju hospitaliziran, za oba psa pa so poskrbeli v zavetišču.

Zoper 53-letnika sledi obdolžilni predlog. Prav tako bodo policisti zanj podali predlog za napotitev na kontrolni zdravstveni pregled.