Neurje okoli Rogaške Slatine, sršenji pik

02. 06. 2018 08:28

rp_112logo.jpgVčeraj sta ob 17.30 gasilca PGD Rogaška Slatina v Ratanski vasi, občina Rogaška Slatina, snela transparent, ki je visel preko ceste, ker ga je poškodoval močnejši veter.

Ob 17.57 je med neurjem, ki je zajelo območje občine Rogaška Slatina v Podplatu, strela udarila v drevo in ga zlomila. Posredovali so gasilci PGD Kostrivnica in odstranili posledice.

Ob 18.00 so gasilci PGD Kostrivnica in Steklarna Rogaška Slatina v kraju Zgornja Kostrivnica, občina Rogaška Slatina, zaradi močnega vetra, s pomočjo avto lestve pokrili okoli dva kvadratna metra strehe na stanovanjski hiši.

Ob 21.10 je na Trgu mladosti v Velenju v stranišču garažne hiše zagorela vsebina koša za smeti. Posredovali so gasilci PGD Velenje in požar pogasili.

Ob 22.38 so gasilci PGD Šalek posredovali na Cesti X/33 v Velenju, kjer so pogasili nepogašeno kurišče.

Danes so ob 8.27 na Mariborski cesti v Celju gasilci PGE Celje odstranili sršenje gnezdo in zaradi pika sršena nudili pomoč občanu do prihoda reševalcev NMP Celje.

Ob 9.14 se je na Gorenju pri Zrečah, občina Zreče, poškodovala občanka. Posredovali so gasilci PGD Gorenje pri Zrečah. Poškodovanki so na kraju nudili pomoč do prihoda reševalcev NMP Slovenske Konjice.

Ob 9.43 so na Stanetovi cesti v Velenju gasilci PGD Velenje s tehničnim posegom odprli vrata stanovanjske hiše, kjer je bila onemogla oseba. Gasilci so ji nudili prvo oskrbo, nato pa pomagali reševalcem NMP pri transportu. Osebo so reševalci odpeljali na nadaljnje zdravljenje.

Ob 11.38 se je v Dobrnežu, občina Slovenske Konjice, osebno vozilo zaletelo v odbojno ograjo. Gasilci PGD Slovenske Konjice so zavarovali kraj, odklopili akumulator, nudili pomoč vlečni službi ter posipali cestišče z vpojnimi sredstvi. Osebno vozilo je uničeno,

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
163 queries in 1,515 seconds.