Neurje v občini Laško povzročilo poplave, udar strele in neprevoznost cest


Včeraj se je nad območjem občine Laško razbesnelo neurje, ki je prebivalcem povzročilo kar precej preglavic, odgovornim službam zaščite in reševanja pa veliko dela.

Ob tretji uri popoldan je na območju naselja Sedraž v občini Laško zaradi močnega naliva meteorna voda zalila gospodarsko poslopje, poplavila most, ogrožala stanovanjsko hišo in zamašila več propustov. Cesta Brezno–Govce in Sedraž–Govce je neprevozna v dolžini približno 1 kilometer, kar otežuje dostop do naselja Trnov hrib. Gasilci PGD Sedraž so očistili prepuste in rešetke, prečrpavali vodo in nudili ostalo tehnično pomoč.

Ob istem času je zaradi močnega naliva v Zgornji Rečici meteorna voda zalila novo mrliško vežico in parkirišče. Gasilci PGD Rečica so odmašili propuste, počistili in oprali parkirišče ter okolico.

V naselju Strensko je zaradi udara strele prišlo do požara gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Laško, Rimske Toplice in Rečica pri Laškem so na gospodarskem poslopju požar omejili in pogasili. Na gospodarskem poslopju je zgorelo ostrešje in približno 11.000 kilogramov sena.

vir: www.sos112.si

(Fotografija je simbolična)

Ob 14.45 je v naselju Strensko, občina Laško, zaradi udara strele prišlo do požara gospodarskega poslopja. Gasilci PGD Laško, Rimske Toplice in Rečica pri Laškem so na gospodarskem poslopju požar omejili in pogasili. Na gospodarskem poslopju je zgorelo ostrešje in približno 11.000 kilogramov sena.