Neurje v Šaleški dolini in okolici Prebolda (dopolnjeno)

24. 05. 2018 22:25

neurje_velenje_maj_2018Ob 19.35 sta na Preloški cesti v Velenju ob neurju osebni vozili zapeljali v poplavljen podvoz. Posredovali so gasilci PGD Velenje in vozili izvlekli.

Ob 19.51 je v Lokovici v občini Šoštanj meteorna voda poplavila kleti treh stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Lokovica so črpali vodo iz kleti, preusmerili tok meteorne vode in jo s sesalcem posesali iz kleti.

Ob 20.09 je v Ulici Pohorskega bataljona v Velenju meteorna voda poplavila garažo stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Pesje in izčrpali vodo.

Okoli 20.20 je območje naselja Matke v občini Prebold zajelo neurje z močnimi nalivi. Posredovali so gasilci PGD Matje in Prebold-Marija Reka-Dolenja vas, ki so iz treh stanovanjskih objektov izčrpali vodo, očistili most preko potoka Kolja in sprostili tok vode ter iz cest odstranilo zemljino, katera sta nanesla dva plazova. Delavci VOC-a so mesti zavarovali z ustrezno signalizacijo.

Ob 20.29 je v Sv. Lovrencu v občini Prebold meteorna voda poplavila hlev. Gasilci PGD Sv. Lovrenc so prekopali in preusmerilo tok vode ter postavili protipoplavne vreče.

Ob 20.47 je na Cesti v Bevče v Velenju ob neurju močan veter podrl drevo preko lokalne ceste na dvorišče stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Velenje, ki so drevo razžagali in ga odstranili.

Ob 20.48 je v Šeščah pri Preboldu v občini Prebold zaradi nanosa vejevja in hlodov na most poplavljal vodotok Kolja. Voda je ogrožala eno stanovanjsko hišo in poplavila klet stanovanjske hiše. Posredovali so gasilci PGD Šešče.

*foto: Laura Kovač

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
181 queries in 0,511 seconds.