Nočni padec motorista, izlitje pogonskega goriva, v škarpo, helikoptersko posredovanje

29. 06. 2020 07:48

Včeraj se je ob 2.27 v naselju Andraž nad Polzelo, občina Polzela, pri padcu z motorjem poškodoval motorist. Gasilci PGD Andraž, Ločica ob Savinji, Polzela in PGE Celje so protinaletno in požarno zavarovali kraj nesreče in razsvetlili, vozišče očistili razlitih motornih tekočin ter nudili pomoč policiji in reševalcem NMP Žalec in Celje, ki so v nesreči poškodovano osebo na kraju oskrbeli in nato prepeljali v SB Celje.

Ob 8.22 so v Spodnjem Grušovju, občina Slovenske Konjice, gasilci PGD Slovenske Konjice posipali cestišče z vpojnimi sredstvi zaradi izlitja pogonskega goriva.

Ob 13.29 se je v naselju Vitanje v istoimenski občini osebno vozilo trčilo v škarpo ter se prevrnilo. Gasilci PGD Zreče so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, nudili pomoč policiji, osebno vozilo postavili na kolesa ter posipali cestišče z vpojnimi sredstvi. Ena oseba je bila poškodovana ter prepeljana v SB Celje.

Ob 16.01 je v kraju Podolševa, občina Solčava, motorist z motociklom zdrsnil s cestišča in se poškodoval. Posredovali so reševalci NMP Mozirje in posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo HNMP na krovu. Poškodovanca so oskrbeli in prepeljal v UKC Ljubljana. Gasilci PGD Nazarje so zavarovali kraj dogodka, nudili pomoč reševalcem NMP, odklopili akumulator in z gasilci PGD Soočava zavarovali kraj pristanka helikopterja.

Ob 20.25 se je na Lavi v Celju osebno vozilo zaletelo v betonsko varovalno ograjo. Gasilci PGE Celje so pregledali, zavarovali kraj dogodka in nevtralizirali razlite motorne tekočine. Poškodovanih ni bilo.

Oznake:
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
159 queries in 0,945 seconds.