Novo neurje nad Celjem – poplavljeni številni objekti, podrta tudi drevesa (dopolnjeno)

02. 06. 2017 20:45
Obseg zrnc toče na srečo ni bil prevelik; foto: Mirjana Golubić
Obseg zrnc toče na srečo ni bil prevelik; foto: Mirjana Golubić

Po dveh dneh je ožje Celjsko znova zajelo neurje s točo. Po prvih podatkih je bilo precej preglavic z zalitimi objekti, pod močjo ujme pa je padlo tudi nekaj dreves.

Okoli 19.06 je območje občine Celje zajelo neurje z obilnim deževjem in vetrom. Meteorne vode so zalivale prostore stanovanjskih objektov, večstanovanjskih objektov,poslovnih objektov, trgovskega centra, industrijskega obrata, parkirne prostore in garažne hiše.

Voda je poplavljala cestišča in ovirala promet, na cestišča je naneslo blato in pesek.Posredovale so dežurne službe cestnega podjetja.

Bodo poštarjem trgali od plače? Foto: Maja Vervega
Bodo poštarjem trgali od plače? Foto: Maja Vervega

Na lokaciji Kersnikove ulice, Teharske ulice in Mariborske ceste je meteorna voda poplavila podvoze, kjer so na lokacijah onemogočilo promet. V Košnici se je sprožil zemeljski plaz, ki so ga gasilci PGD Zagrad in Lopata prekrili s folijo in zavarovali kraj dogodka. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Pri črpanju vode in odpravljanju posledic neurja so bili aktivirani gasilci PGE Celje, PGD Trnovlje, Ljubečna, Celje-Gaberje, Škofja vas, Zagrad-Pečovnik, Lopata, Teharje in Ostrožno.

Po podatkih vremenske postaje v Celju je padlo kar 66 litrov dežja na kvadratni meter.

*naslovna slika: radarska slika padavin ob 19:30; vir: ARSO

 

carraro-fest-2017-polsi-klik

Oznake: ,
Vam je članek zanimiv? Delite ga s prijatelji:
X
177 queries in 0,624 seconds.